GORBACIOV ÎNSUȘI NE SPUNE CĂ NU ILESCU L-A UMILIT PE REGE ÎN 1990!

REGELE MIHAIRegele Mihai I al României

Ieri, 14 decembrie 2017, am putut vedea – având, la Digi 24 TV, ca fundal Palatul Regal și Sala Tronului, multe flori  și mulți români frumoși, dar triști – o serie de oameni vorbind cu respect, sinceritate și admirație despre Regele Mihai, despre singurătatea lui, despre tenacitatea lui silențioasă ca român și despre moralitatea lui exemplară ca rege și om politic.

Am putut vedea, de asemenea, personajele care, atunci, în 1990, nu l-au lăsat pe rege să intre în țară, și care l-au întors de pe drumul spre Curtea de Argeș, adică, nu l-au lăsat să meargă la mormintele strămoșilor săi. Am auzit cum vorbesc ei astăzi despre deciziile și faptele lor de atunci, când mureau de frică, nu atât de ideea de monarhie, cât de perspectiva imediată că vor da seamă de abuzurile și crimele pe care tocmai le comiseseră sau le comiteau în continuare : scenariul teroriștilor din 89, mineriadele, distrugerea industriei și agriculturii, corupția, injustiția. Antimonarhismul lor nu era unul esențial – se vede astăzi -, ci pur și simplu oportunist, erau speriați de propria lor toxicitate și imoralitate. Dar, astăzi, nu-i așa?, ei sunt atât de înțelepți, onești și morali, încât se pot compara cu talia personalității defunctului rege, ba chiar mai mult: domnul Ion Iliescu afirmă că decizia regelui Mihai de a veni în țară, în 1990, pentru a merge la Curtea de Argeș: „a fost una neînțeleaptă!”

Nici Ion Iliescu și nici Petre Roman nu recunosc că au hotărât să-l împiedice pe rege să vină acasă. Iliescu nu-și mai amintește că, atunci,vorbea despre cetățeanul Mihai de Hohenzollern și a fost nevoie de foarte mult timp ca să învețe cuvântul Sire !

ILIESCU ROMANPetre Roman și Ion Iliescu

REGELE MIHAI 2Regele Mihai obligat să se întoarcă din drum în timp ce se îndrepta spre Curtea de Argeș, 1990

Dar, personajul care, ieri, 14 decembrie, în zi de doliu național, a oferit un spectacol incalificabil, de o viclenie școlită, masterată, doctorată, de nivel academic, a fost domnul Răzvan Theodorescu.

Digi 24 ne-a arătat cum vorbește domnul academician despre momentul luării deciziei, în 1990, în legătură cu regele Mihai:

Dumnealui, Răzvan Theodorescu, președinte al RTVRL, află că regele urma să intre în țară. Într-o conversație telefonică cu Ion Iliescu, îi spune acestuia că regele ar trebui să fie lăsat să vină în România. Domnul Iliescu – din ceea ce a spus ieri Răzvan Theodorescu – nu se opunea, mai degrabă era curios să afle ce părere avea președintele RTVRL despre acel eveniment. Nu se opunea nici Silviu Brucan… nici Virgil Măgureanu!

CONSPIRATORIIConspiratorii: Gelu Voican Voiculescu, Răzvan Theodorescu, Victor Athanasie Stănculescu, Ion Iliescu

Deci, implicit, implicit aceste personaje ies de sub orice bănuială că s-ar fi opus intrării regelui în țară!

Și, ce se întâmplă în continuare? Simplu! Se dă un  telefon la Moscova – curiozitatea era imensă-  pentru a afla ce părere ar avea domnul Gorbaciov despre o eventuală vizită a regelui Mihai în România. Răspunsul  gorbaciovian (nici măcar liderul URSS n-a avut curajul să hotărască!) ar fi fost că : „nu are nicio părere, dar, vedeți că aveți o problemă, acolo la București: cineva se opune foarte tare, și acela nu este domnul Iliescu!”

Și astfel, aflăm, prin mărturia domnului academician, că însuși Gorbaciov își pune obrazul pentru preaînțeleapta neimplicare a lui Ion Iliescu în a bloca „neînțeleapta decizie ”a regelui Mihai  de a veni  la mormântul strămoșilor săi de la Curtea de Argeș.

Tot a fost bună la ceva ideea de a telefona la Moscova !!!

GORBACIOV ILIESCUIon Iliescu și Mihail Gorbaciov

AUTORUL ARTICOLULUI: EUGEN HAC

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării suresei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului: EUGEN HAC … precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.